17.01.2017

Jarin Matka


Aloitetaan uusi vuosi 2017 räväkkäästi. Tammikuun kuukauden Findie-elokuva astetta erillaisempi mokumentti. Ei mikään Borat, mutta lähes yhtä törkeä: JARIN MATKA!

Lyhytelokuvan innoittajina on toiminut kaksi mokumentaarista sarjaa britti Office ja Between Two Ferns with Zach Galifianakis. Sarjat joita elokuvan ohjaajat Jari Manninen ja Janne-Markus Katila olivat tahoillaan katselleet. Käsikirjoitus kirjoitettiin yhdeltä istumalta n. kymmenen tunnin mittaisessa istunnossa, jota jatkettiin ajoittain improvisaatiolla kuvaustilanteessa. Jatko osaa Jarin Matka 2: Yläsnousemusta ollaan paraikaa työstämässä tänä vuonna valmistuvaan Kyrsyä elokuvaan liittyen.

Jarin Matka elokuva kertoo nimensä veroisesti Jari Manninen nimisestä näyttelijästä, joka on palkannut kameramiehen kuvaamaan itseään matkalla uuden elokuvansa ensi-iltaan. Kyseinen elokuva on Bunny the Killer Thing (2015), joka on myös oikean Jari Mannisen esikoispitkä elokuva. Jarin Matka on kuvattu pääasiallisesti oikeissa ensi-ilta juhlissa.